Handige tips over bevroren vlees

Vlees ontdooien
Meest goede en gebruikelijke manier om vlees te ontdooien is door het een dag van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Tijdens het ontdooien smelt er wat water dus het is handig om het op een bordje of schaaltje te leggen, overigens is dit ook wat hygiënischer.
Wil je het vlees sneller ontdooien? Leg dan de bevroren vleesproducten in gesloten verpakking in een bak met koud of lauw water. Binnen 15-30 minuten is het volledig ontdooid afhankelijk van de grootte.
De verpakking waar het vlees in zit lijkt waterdicht alleen uit mijn ervaring is dat niet altijd zo, hierdoor kan het water bij het vlees komen wat niet gunstig is.
Nog sneller ontdooien? Zet zachtjes de kraan aan boven op de bak waardoor het water eigenlijk continu ‘’ververst’’ wordt.

Ik raad je absoluut niet aan om vlees in warm water of magnetron te ontdooien. Vlees ontdooien op kamertemperatuur kan ook, maar houd het wel in de gaten en maak het vervolgens gelijk klaar.

Vlees bewaren in koelkast
Als het vlees gegaard is blijft het zeker 4 dagen goed in de koelkast uit mijn ervaring.

Vlees tweede keer invriezen?
Ja dat kan alleen het gaat wel ten koste van de kwaliteit. Er treed namelijk wat vocht- en smaakverlies op en het structuur van het vlees verminderd. Als je maaltijden van te voren klaarmaakt om in de vriezer te bewaren dan kan je het uiteraard eerst bereiden en daarna opnieuw invriezen. Dit werkt prima bij bijvoorbeeld gehakt maar bij een stuk steak is dit niet aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *