Ik ben Kris Dutij, geboren op 10 december 2002 in Wierden. Sinds 2019 begon ik me actief te verdiepen in hoe ik gezonder kan leven. Een onderdeel hiervan is voeding. Ik heb de overtuiging dat het consumeren van natuurlijk en lokaal voedsel beter is. En na bijna 2 jaar de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement te volgen aan het Saxion in Enschede besloot ik wat met mijn ideeën te gaan doen.

Het gebruikelijke is om je boodschappen bij de supermarkt te halen. Dit is erg makkelijk. Ik wou graag lokaal voedsel eten en dus moest ik al mijn boodschappen bij lokale boeren halen. Alleen dit kost meer tijd en energie omdat je verschillende locaties af moet gaan met verschillende openingstijden. Dus maakte ik de afweging door te kiezen uit meer moeite doen en lokaal eten of gemak maar niet lokaal eten. Daarom besloot ik om in januari 2023 te beginnen met Voedselaanhuis om te werken aan een oplossing. Ik zou het namelijk geweldig vinden om met een bedrijf waar ik volledig achter sta en het gevoel bij heb dat ik iets goeds aan het doen ben, mijn brood te kunnen verdienen.